Gezonde leefstijl voor Rotterdamse huisartspatiënten

Gezonde leefstijl door gedragsinterventies, in samenwerking met huisartsen

In Rotterdam is een innovatief programma gestart om de leefstijl van huisartspatiënten met lage sociale economische status (lage SES) te verbeteren. Purpose werkt samen met huisartsen, patiënten, FAW (Fonds Achterstandswijken Rotterdam) en SIGN (Stichting innovatie glastuinbouw) aan gedragsinterventies om de consumptie van gezonde voeding te stimuleren.

 

De ideale patiëntreis met structureel meer consumptie van groente en fruit

Purpose werkt in co-creatie met onder andere huisartsen en patiënten de ‘ideale patiëntreis’ uit. De ‘patiëntreis’ wordt opgesteld op basis van wetenschappelijke gedragsinzichten, service design-thinking en diepte-interviews met de doelgroep. Dit werken we vervolgens uit tot een gedragsmodel voor deze doelgroep (lage SES), gericht op het ‘aanleren’ van een gezonder eetpatroon met structureel meer consumptie van groente en fruit.

 

Over dit programma

Stichting innovatie glastuinbouw (SIGN) en het Fonds Achterstandswijken Rotterdam (FAW) zijn de initiatiefnemers voor dit programma, dat huisartsen in Rotterdamse achterstandswijken ondersteunt bij de bevordering van de consumptie van groente en fruit door hun cliënten. Het FAW Rotterdam ondersteunt huisartsenzorg in wijken met een complexe patiëntenpopulatie middels organisatieverbetering, deskundigheidsbevordering en gezondheidsbeïnvloeding van patiënten. SIGN wil met vernieuwende manieren de consumptie van groente en fruit bevorderen om overgewicht en diabetes terug te dringen. Ook Stichting Voeding Leeft, van het succesvolle leefstijlprogramma ‘Keer Diabetes2 Om’, brengt kennis en ervaring in. 

 

In het project in Rotterdam zet Purpose haar kennis en ervaring op het gebied van customer journeys in voor een gezondere samenleving.  

 

Meer informatie over dit project of over customer journey development: neem contact op met Leonie Braskamp.


terug naar praktijkcase overzicht | volgende case